north

Klientë Besnik të Biznesit: Lexoni 10 Sekrete që Ndërtojnë një Bazë të Qëndrueshme për Klientët Tuaj

Kristian Zara

Krijues Artikujsh tek Elite Coaching | Qesh. 2022

Klientët dhe Besueshmëria!

Kur flasim për klientët besnikë ndaj kompanisë, dhe për kthimin e tyre në klient të qëndrueshëm, ju duhet të filloni të mendoni vetë si një klient.

Sa herë keni ndryshuar mendin për blerjen e një produkti ose shërbimi, sepse nuk jeni ndjerë të trajtuar aq mirë sa dëshironit? E njëjta gjë ndodh me klientët e kompanisë suaj.

Pra, çfarë është klienti i qëndrueshëm dhe çfarë do të thotë për biznesin tuaj?

Për një biznes i cili ka kohë në treg, mbajtja e klientit i referohet kohës që biznesi është në gjendje të mbajë një klient brenda rrezes së kompanisë. Ju keni dëgjuar se është më e lehtë dhe me pak kosto të përqendroheni në mbajtjen e klientëve tuaj ekzistues se sa në gjetjen e klientëve të rinj. Ndërkohë që, për një biznes të ri, dy qëllimet kryesore janë të fitoj klientë dhe t’i mbanj ata në vazhdim. Çdo biznes përpiqet të ndërtojë një bazë besnike klientësh. Ndërsa vazhdon të rritet, duhet të sigurojë që klientët mbeten të kënaqur me shërbimin që marrin prej biznesit

Prandaj, të dyja llojet e bizneseve, hapi i parë është të identifikojnë se cilët janë klientët më të mirë – ata që blejnë më shpesh nga ju apo ata që shpenzojnë më shumë para tek ju – dhe të përcaktoni se çfarë i bën ata të ndryshëm nga grupet e tjera të njerëzve. Çfarë i’u pëlqen? Çfarë nuk i’u pëlqen? Si mund t’i bëni ata të ndihen të veçantë? Pasi të dini se çfarë do t’i bënte klientët tuaj të qëndrojnë, është koha të krijoni strategji të cilat synojnë nevojat dhe dëshirat e tyre (sigurohuni që po e bëni këtë edhe për të gjithë klientët).

Pasi të keni vendosur mbi strategjitë, filloni t’i zbatoni menjëherë! Mos prisni derisa gjithçka të jetë perfekte; përkundrazi përqendrohuni në zbatimin e tyre sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që, nëse gjërat nuk shkojnë mirë ju keni kohë për të rimarrur veten.

Le të hedhim një vështrim në këto 10 pika të rëndësishme për krijimin e një baze të qëndrueshme për klientin.

1. Bashkëngjisni në praktikat e biznesit Pyetësorë për Klientin

Pyetësorët janë një nga mënyrat e shkëlqyera për të mësuar se çfarë mendojnë klientët tuaj.  Kjo ju jep mundësinë të qëndroni koherent ndaj reagimeve, në mënyrë që të mund të rregulloni produktet, shërbimet dhe proceset e biznesit. Inkorporimi i pyetësorëve për klientin në praktikat e biznesit mund të bëhet nëpërmjet postës ose t’u dërgohen klientëve me e-mail. Mos harroni të përfshini një hapësirë ku mund të bëjnë sugjerime dhe të japin ide të mira në përputhje me rrethanat.

2. Shërbimi ndaj Klientit, një Prioritet

Shërbimi ndaj klientit është aspekti më i rëndësishëm i biznesit tuaj. Është ai që i bën klientët të kthehen dhe të këshillojnë miqtë e tyre për biznesin tuaj.
Sigurohuni që të gjithë punonjësit tuaj t’a kuptojnë këtë koncept dhe bëjeni të ditur se shërbimi ndaj klientit duhet të jetë një prioritet në çdo kohë. Kur klientët tuaj marrin shërbimin cilësor, të lartë, ata nuk do të mendojnë të shkojnë diku tjetër.

3. Përdorimi i mediave sociale

Është koha për të marrë seriozisht praninë tuaj në mediat sociale.
Nëse nuk e keni ende një të tillë, krijoni një llogari në Facebook dhe Twitter dhe miratoni një politikë të fortë që asnjë koment ose mesazh i drejtpërdrejtë i klientit nuk do të shpërfillet. Postoni çdo ditë dhe sigurohuni që t’u përgjigjeni menjëherë komenteve dhe mesazheveqë ju vijnë. Nëse nuk keni një menaxher të mediave sociale ose dikë që merret me llogaritë sociale, sigurohuni që të merrni një.

4. Sigurohuni që linjat e komunikimit të jenë gjithnjë të hapura

Përpiquni të krijoni një mjedis që inkurajon kënaqësi dhe reagime të klientëve. Ftojini klientët tuaj të telefonojnë ose të dërgojnë e-mail sa herë që kanë një pyetje ose shqetësim dhe përgjigjuni sa më shpejt të mundeni. Ktheni përgjigje në kohë dhe sigurohuni të zgjidhni problemet që shfaqen përpara.

5. Krijoni një faqe blog të biznesit

Përmbajtjet shkrimore në marketing është mënyra më e mirë për të krijuar një bazë besnike klientësh. Është gjithashtu një nga mënyrat më efektive për të ndërtuar autoritet dhe për të rritur ndërgjegjësimin e markës suaj.
Një blog biznesi është një vend i mrekullueshëm për të nisur mbarë me biznesin! Nëse nuk jeni i sigurt se për çfarë të shkruani, ofroni këshilla ose përdorni blogun tuaj si një vend për t’iu përgjigjur pyetjeve të zakonshme të klientëve.

6. Përpiquni të qëndroni në krye të ndryshimeve

Të qënurit në dijeni për ndryshimet dhe zhvillimet e fundit të industrisë është një pjesë e rëndësishme e qëndrimit në krye të lojës. Kjo mund të arrihet duke marrur pjesë në konventat e industrisë, të lexoni artikuj dhe blogje përkatëse, të kërkoni në internet për artikujt më të fundit dhe të regjistroheni në revistat tregtare.

7. Përgjigjuni në telefon

Kur drejtoni një biznes, është e lehtë të humbisni vëmendjen nga pjesa që ka më shumë rëndësi: klientët tuaj.
Nuk ka rëndësi nëse ata janë të kënaqur me shërbimet t’uaja apo të pakënaqur – funksionon në të dy skenarët. Përdoreni këtë si një mundësi për të parë nëse ata janë të lumtur dhe nëse ka ndonjë gjë që mund të bëni për të përmirësuar produktin ose shërbimin tuaj. Do të merrni komente të dobishme nga klientët dhe ata do të ndihen të vlerësuar që janë përdorues të biznesit tuaj.

8. Shpërblimi

Si sipërmarrës biznesi, ju e dini se ka mënyra të panumërta për të njohur dhe shpërblyer klientët tuaj. Pavarësisht nëse jeni një biznes i vogël apo një korporatë e madhe, ju mund t’u tregoni klientëve tuaj besnikëri dhe sa shumë e vlerësoni që janë pjesë e biznesit tuaj. Këtë mund t’a tregoni p.sh. duke u dërguar atyre një shënim të shkruar, duke blerë drekën e tyre në zyrë, duke dërguar një shportë dhuratash ose duke i’u ofruar atyre një produkt ose shërbim falas. Edhe pa burime të mëdha të ardhurash, ka shumë gjëra që mund të bëni për t’u treguar klientëve tuaj besnikë se sa shumë kujdeseni për ta.

9. Gjithmonë mundohuni për më shumë

Ne besojmë në kapërcimin e kufijve për klientët tuaj. Duhet gjithmonë të përpiqeni të ofroni më shumë se sa pritet.
Është një formulë e thjeshtë: kur shkoni përtej pritshmërive, krijohet një lidhje emocionale mes jush dhe klientit tuaj. Ai ndërton besim, forcon besnikërinë dhe raportet midis njëri-tjetrit – dhe i nxit njerëzit të bëjnë sërish biznes me ju.

10. Merreni seriozisht çdo ankesë dhe zgjidhini ato shpejt

Ankesat e klientëve janë të pashmangshme. Megjithatë, ato mund të jenë një mundësi për të përmirësuar biznesin tuaj dhe për të ndërtuar reputacion më të fortë. Një biznes nuk duhet t’i injorojë ankesat e klientëve, sepse nëse ndodh ndryshe, fjala e keqe mund të përhapet me shpejtësi, gjë që dëmton biznesin dhe të ardhmen e tij. Është më mirë dhe më lirë të zgjidhësh një ankesë se sa të lejosh që një situatë e pakënaqur të kthehet në shqetësim për biznesin.

Kënaqësia e klientit është çelësi i suksesit afatgjatë i një biznesi.

Me disa strategji kyçe në mendje dhe mentalitetin e duhur, është e mundur të gjeneroni me sukses rezultate pa shpenzuar një pasuri në reklama. Përdorni sugjerimet e mësipërme dhe sigurohuni që të keni një sy në përvojën e përgjithshme të klientit gjatë çdo faze të procesit të biznesit tuaj. Nëse gjithçka shkon mirë, ju duhet të jeni në gjendje të ndërtoni një bazë të qëndrueshme klientësh besnik. Kontaktoni sot me Elite Coaching për të folur me një nga ekspertët tanë se si të përmirësoni përvojat e klientëve tuaj duke përdorur teknologjinë që është plotësisht e personalizueshme dhe e besueshme.